Kan alla sjunga rent?

Kan alla sjunga rent?

I den här bloggen ska vi försöka  svara på frågan om alla kan sjunga rent.

Börja med att titta på filmen!

För att lära dig sjunga rent behöver du börja sjunga

Det finns inget annat sätt. I början vet jag att man lätt drabbas av skamkänslor. Man vill kunna på en gång – annars kommer lätt tanken att det är meningslöst och så avfärdar man sig själv med att man ändå inte är begåvad.

Om du tycker om att sjunga – sjung ändå!

Om du kan stå ut med att vara nybörjare och om du har tålamod att långsamt bygga upp en större tonsäkerhet så kan jag lova dig att du steg för steg kan bli tonsäker. Prova Sånsgkolan Grund och steget som heter bli tonsäker. Eller börja med sång på ett helt prestigelöst sätt. Tillexempel det som kallas Toning. Eller  prova andra former av meditationer eller yoga där man även sjunger mantran. Det viktigaste är att du bryter ovanan att inte sjunga. Sjung i duschen. Sjung för hunden, och barnen. Sjung i bilen. Långsamt kommer du bli bättre – jag lovar! Ibland behöver man hjälp. Det kan vara värt för dig att satsa lite pengar på en bar sångpedagog en tid för att komma igång.

Sång är bästa formen av mindfulness – Songfulness!

Se sjungandet som ett sätt att bli mer närvarande att meditera och komma i kontakt med ljudvibrationer som också är helande, har vetenskapen nu också kunnat påvisa. Sång är Songfulness – ju mindre prestation du lägger i sjungandet,  desto bättre kommer det gå. Varje rädsla sätter fart på spänningar i din kropp så om du tänker – det här går inte – då blir du stressad och tappar närvaro och hörsel – som ju är avgörande för att du ska sjunga rent – och så får din ”tanke rätt”. Läs mer om Songfulness här. Lycka till med din sång!