Vad du behöver veta mer om sångteknik

sångmetodikbildB

För sådär 10 år sedan var det allra vanligaste när man gick till en sångpedagog, att den personen hade en klassisk skolning. Hade jag själv tillexempel vetat vilket röstideal mina sångpedagoger hade, som jag gick till under mina utbildningsår, så hade jag slutat tvärt. Jag ville inte låta som en operasångerska.

En bra sångteknik ger dig möjlighet att forma din sång som du själv vill ha den.

En och samma röstklang passar väldigt bra i en genre och väldigt dåligt i en annan. Alla har väl hört hemska exempel på när en operasångare för söker sjunga blues med huvudklang. Det låter långt ifrån blues! Likadant är det för många som sjungit kör i många år och blivit väldigt duktiga på att anonymt smälta in i den mjuka vackra körklangen. Den typ av röst man utvecklar som en erfaren körsångare funkar inte så bra när man vill sjunga en ösig rocklåt.

Olika genrer kräver olika röstklanger

En riktigt bra sångteknik hjälper dig skapa olika typer av röstklanger som passar till olika typer av musik. DU väljer själv hur du vill låta. För att en övning ska ge ett resultat, behöver du veta vad du tränar på. Att bara stå och öva skalor upp och ner räcker inte. Visserligen blir man bättre på att sjunga, genom att man sjunger, men om du vill utvecklas snabbt så ska du använda specifika övningar och vara medveten om vart dom leder. Du kan till exempel ganska fort lära dig hitta bett och styrka i rösten utan att detta behöver ta flera år av träning. Med en tydlig metodik, det vill säja en instruktion som berättar hur du ska öva för att nå resultat, går det ännu snabbare.

Sångskolans sångteknik

30 års erfarenhet som sångerska och sångpedagog har resulterat i Sångskolans metod som verkligen ger resultat. En banbrytande upplevelse var vidareutbildning i Complete Voice Technique, som också är en del av grunden i Sångskolans sångteknik.

Även om sångtekniken är viktig om du vill bli bättre på att sjunga så är det också två andra delar som är nödvändiga om du vill bli riktigt bra: uttryck och säkerhet! Utan en stark känsla, en personlighet och ett säkert framförande kan du aldrig bli riktigt bra som sångare eller sångerska. Vår metod har därför tre lika viktiga delar som den bygger på:

Sångteknik, uttryck och säkerhet.