Vi vill presentera sångare som använder sångskolan. Alla är vi olika. Alla behöver vi olika saker för att utvecklas. Ta del av våra intervjuer och låt dig inspireras.

Vill du också bli intervjuad? Hör av dig till sangskolan@gmail.com

Namn: Jill Svennberg

Ålder: 25 år

Yrke:  Beteendevetetare i grunden, men studerar nu medie- och kommunikationsvetenskap på Stockholms universitet. Jobbar extra med autistiska barn och ungdomar

Bor: Vårberg i södra Stockholm

Favoritsångare/band: Bruce Springsteen. ”Jag gillar hans låtar.”

Vad betyder sången för dig?

Otroligt mycket… Allt, egentligen! Det har den gjort sedan jag var liten. Jag har alltid sjungit hemma för mig själv och för familjen. Jag får ur mig energi och känslor. För mig innebär sången ett väldigt starkt känslouttryck. Sång är väldigt intimt. Sången speglar hur man är och hur man mår.

Vad har Sångskolan betytt för dig?

Det har varit ett startskott till att ta sången i en ny riktning. Jag har alltid velat ta sången vidare, men inte hittat den rätta möjligheten. Med Sångskolan har jag börjat tänka och arbeta mer strukturerat med sången. Jag har fått många tips och råd som gör att jag vågar ta i och att jag vågar sjunga för folk. Jag har jobbat med Sångskolan i ungefär tre månader nu och märker stor skillnad. Det har hänt mycket. Den största hjälpen har jag fått med stödet. Jag tänker mer på stödet och tar i mer från magen. Det har gjort att jag vågar ta i mer. Jag har mest jobbat med de grundläggande övningarna, med stödet, hållningen och med att öka registret.

Hur hittade du Sångskolan?

När jag fyllde 25 fick jag Sångskolan i ett halvår och några sånglektioner hos Eva Hillered som födelsedagspresent av min syster och mina föräldrar.

Vad är dina utmaningar när det gäller sång?

Den största utmaningen är rent mentalt: Att våga ta mer plats, våga ta ut svängarna, sjunga högre, starkare och inte vara rädd för att höras. Jag har ju som sagt alltid kunnat sjunga, men inte inför folk. Det är framför allt där utmaningen ligger.  Har du haft användning för dina kunskaper i beteendevetenskap när det gäller sången?Ja, det har jag haft användning för i livet som helhet, även med sången. Jag analyserar mig själv hela tiden.

Ditt roligaste sångminne?

Det var när jag träffade Eva för första gången. Jag fick en kick av att få bekräftelse från en professionell sångare att jag faktiskt sjunger bra!

Ditt värsta sångminne?

Det var när jag skulle sjunga karaoke en gång. Jag hade druckit alkohol innan. Det skar sig, och det var inte alls roligt.

Vad är ditt drömmål som sångare?

Framför allt att bli mer trygg och våga tro på mig själv när jag sjunger.