Lär dig sjunga bättre – våga sjunga FEL!

Sångskolan på nätets metod

Våga sjunga fel

Det finns bara ett sätt att bli bra på att sjunga – att  ta språnget och våga prova, även sånt man är ovan vid.  Att testa och låta det bli fel, göra om och se om man till slut kan få det att låta som man vill.

Självklart behöver du lite kunskap och en bra sångteknik, som hjälper dig bli medveten om vad du ska arbeta med sångtekniskt,  för att få det resultat du eftersträvar, och så behöver du en bra övningsmetod som ger resultat.

Sångskolans metod

Sångskolan arbetar med tre, lika viktiga delar – Sångteknik – Uttryck och Säkerhet . Säkerheten uppnår du bland annat genom att arbeta med självförtroende träning.

Jag brukar säga att de största hindren för din sångutveckling sitter i ditt huvud. Bär man på en inre kritiker och är väldigt rädd för att göra fel är det lätt hänt att man antingen bara gör det man kan sen tidigare, och aldrig ger sig in på något nytt område som kan leda till utveckling, eller att man helt enkelt håller tyst och inte ens vågar prova.

Att våga sjunga fel är en förutsättning för att kunna sjunga ”rätt” eller på ett sätt som gör att man själv blir nöjd. Inom idrottssammanhang brukar man tala om att ”våga sänka ribban”. För att kunna komma över de höga ribborna  måste man stå ut med att vissa dagar bara kommer över de låga. Det är likadant med sång.

Fokusera på lusten

Fokusera på att det är roligt att sjunga. Låt det bli fel, gå vidare och fortsätt att sjunga. Det är likadant om du glömmer en textrad – det gör inte så mycket. De som står ofta på en scen och som har varit med om att något blivit fel eller man har glömt en text, de vet, att det är ofta vid just dessa tillfällen man får en ännu starkare publikkontakt. Publiken pustar ut och tänker, hon eller han är ju som jag – mänsklig.

De flesta i en publik söker inte det perfekta utan de har kommit för att de vill bli berörda och känna något när de hör en sångare – ryckas med, bli hänförda och inspirerade.

Så tillåt felen och våga utvecklas!

Keep on rocking in the free world!

Eva Hillered VD Sångskolan på nätet

14121 Eva Hillered, musiker, låtskrivare och sångerska.