Lär dig sjunga bättre – Sångtips 7

Sjung bättre genom att aktivera kroppen!

Att kropp och själ är ett, det håller väl de flesta med om. Men när det gäller sång är det en enorm hjälp om du medvetet använder kroppen till att förstärka vad du vill uppnå med rösten. Rösten kan inte göra något i rak motsats till vad resten av din kropp gör. I sångtips 7 får du lära dig vikten av att aktivera kroppen om du vill lära dig sjunga bättre.

Fokusera på Inlevelse och använd kroppen när du sjunger

Titta på vilken sångare som helst med stark inlevelse och karismatisk utstrålning. Studera deras kroppsspråk. Håkan Hellström, Beyoncé, Bruce Springsteen, Rihanna…

Dom förstärker sitt budskap genom att låta sången och kroppen göra samma sak. Det är också ett väldigt bra knep för att släppa nervositet, låta den exalterade energin få ett utlopp, istället för att låta den göra dig stel och paralyserad. Ofta när jag coachar elever så är det så mycket som släpper när jag får dem att bli mer levande och uttrycksfulla med hela kroppen. Det är likadant med stödmuskulaturen (bland annat området runt naveln som går inåt när du aktiverar stödet). Inlevelsen och hängivelse handlar till stor del om kroppsnärvaro. Om du bara börjar fokusera på kontakten med stödet och använder det aktivt så blir du mer i kontakt med sången och din kropp än tankarna på om det låter bra eller ej. Fokusera på kroppen och låt tankarna som stör bara passera. Låt dig själv bli uppslukad av sången genom att uttrycka den med kroppen! Det påverka både dig och publiken positivt.

Vill du också få tillgång till ett enkelt effektivt och billigt sätt att steg för steg utveckla din sång till proffsnivå?

Prova Sångskolan på nätet gratis en hel vecka!

[tagline_box link=”http://www.sangskolan.com/registrering” button=”Prova Sångskolan nu”]