Lär dig sjunga bättre – sångtips 4

Hitta bra musikbakgrunder att öva till

Om du ska lära dig sjunga bättre är det viktigt att du övar på rätt sätt. Det räcker inte med att bara öva sångteknik. Du behöver öva på att sjunga sånger som du  gillar om du vill bli bättre och utvecklas som sångare. Dessutom är det den här delen av din övningstid som är rolig!  Jag rekommenderar att du först börjar värma upp och göra ett antal sångteknikövningar då du fokuserar på specifika saker som du vill förbättra, men tänk dig att du delar tiden i två lika delar, så att du har minst lika mycket tid på dig att öva på en sång, när du väl sjunger.

petersång2

Många elever som jag har haft, speciellt yngre, brukar sjunga ihop med sin favoritartist i bakgrunden.

Petersång3

Man kan tycka att man själv är i princip är lika bra som Paul Mcartney när man sjunger en låt ihop med sin idol på hög volym!

petersång1

Men man lurar sig lätt… Du behöver hitta musikbakgrunder utan någon som sjunger för att få koll på att det verkligen låter bra. Det finns en massa så kallade kareoke bakgrunder , bland annat på Spotify, även på CD och på videos – sök på nätet, och det är en sån du ska använda när du övar. Du kan börja med att lära dig låten genom att lyssna på din favoritartist. Men lyssna då på en fras i taget, stäng av och härma, och så gör dina härmnings perioder längre och längre, tills du kan låten.Sedan ska du öva till en bakgrund utan sång.

I början kan det kännas lite osäkert och då blir du medveten om vad du faktiskt kan och inte kan. Men om du fortsätter att öva och sjunga med inlevelse och känsla – och lever dig in i vad du sjunger om, så kommer det gå bättre och bättre. Följer du dessutom övningarna i Sångskolans Uttryck och känsla – så kommer du bli förvånad över hur bra du själv kan låta – om du bara ger dig själv lite tid. Du kommer kunna sjunga en Beatleslåt – inte som Paul Mcartney – utan på ditt specifika sätt!

petersång4

Har du inte registrerat dig för att prova sångskolan gratis en vecka än? Klicka på knappen – det kostar inget!

[tagline_box link=”http://www.sangskolan.com/registrering” button=”Prova Sångskolan nu”]