Lär dig sjunga bättre- om Sångteknik 4

När du vill lära dig sjunga bättre ska du bygga upp din sångteknik steg för steg

 Intellektuellt kan man förstå något snabbt, men när det gäller sångteknik behöver din kropp  förstå hur den ska göra. Och den lär sig bara genom att du upprepar samma sak flera gånger. Man skulle kunna likna det vid att köra bil. I början är det massor att tänka på, men efter tillräckligt många övningstimmar, så växlar du utan att behöva tänka på hur du gör. Sångteknik  lär man  sig steg för steg. När du arbetar med sångteknik behöver du vara fokuserad på hur det känns i kroppen.

Intellektuellt behöver du förstå vad övningen är bra för och hur du ska göra för att övningen ska fungera på bästa sätt.

Lär kroppen steg för steg

Sångteknik handlar alltså både om kunskapen om hur du gör för att styra din röst och att sedan lära kroppen steg för steg att göra det, tills det blir ett kroppsminne.Då slipper du tänka på tekniken och kan bara ge dig hän åt uttrycket och känslan!

Du ska aldrig känna av spänningar i halsen när du tränar sångteknik

 Om du känner av halsen har du troligen tagit i för mycket – eller inte använt det som kassa stödet alls. Du ska aldrig känna av halsen. Kraften hämtar du från stödet och stödet är det första och viktigaste steget att ta och lära sig behärska.  Väldigt många vet inte exakt vad stödet är. Birgit Nilson som var en av våra största opera sångerskor till exempel, berättar i sin bok att hon aldrig fick lära sig exakt vad stödet är.

Lär dig behärska stödet

Ska du bara ta EN sånglektion i livet så se till att du får lära dig vad stödet är och hur det fungerar! Om du inte har koll på ditt stöd så kan du köpa Sångskolan Start, där finns en undervisningsfilm som gör att du snabbt får totalkoll och lätt kan sätta igång och träna stödet och komma igång med sången. Och det bästa av allt. Detta är en engångskostnad  och den innehåller en supersmart uppsjungningslista så du kan alltid sjunga upp enkelt var du än är och när du än vill sjunga upp. Och detta till priset som är mindre än en fika!   Så nu har alla råd att lära sig sjunga!