Lär dig sjunga bättre- om Sångteknik 2

Har du också stått och sjungit skalor utan att förstå vad det är bra för?

När man tog sånglektioner för 10-15 år sedan var det vanligaste scenariet att sångläraren gick igenom ett antal sångövningar. Läraren förebildade – och så fick man härma. Ibland fick man ta del av lärarens förklaringar – ofta i form av bildspråk.

Sjung med magen, tänk dig magen som en ballong…

Sedan eventuellt arbetade man med en sång – oftast i den klassiska repertoaren.

Anledningen till att man utvecklades och sjöng bättre efter ett års sångträning skulle jag vilja påstå till största delen berodde på det faktum att man sjöng mer än innan man tog sånglektioner. Speciellt om man inte ville sjunga den klassiska sångrepertoaren så var denna typ av sång träning väldigt oeffektiv.

Jag ville aldrig låta som min lärare. Jag hade andra sångförebilder. Men det här var den sångundervisning som fanns då. Idag finns det som tur är en mängd olika metoder som är mycket mer effektiva och som faktiskt gör att du utvecklas snabbare.

På Sångskolan får du lära dig att sjunga bättre genom att använda en tydlig, effektiv, o -flummig sångteknik, som är lätt att förstå och applicera! Dessutom får du lära dig hur du ska öva för att uppnå bästa resultat.

I nästa blogg berättar jag mer om Sångskolans sångteknik!