Grattis till ditt nya sångliv och att du lärt dig grunden till sångtekniken!

Har du bråttom så gå längst ner till Quizet och läs brevet senare – Det viktigaste med detta brev är att du utvärderar veckan som har gått. Klicka här

En vecka har gått och det vi har gått igenom det mest grundläggande sångteknik-verktyget STÖDET. Att förstå och hantera stödet är helt nödvändigt, för att du överhuvudtaget ska kunna utveckla din sång. Att förstå stödet är att lägga grunden till all sångteknik. Du ska fortsätta att arbeta med stödet hela tiden. Du kommer uppleva hur denna muskulatur utvecklas och att du steg för steg kan styra den bättre.

Du kan jämföra stödmuskulaturen med motorn i din bil. Varje ton behöver ett visst mått av ”tryck” eller gas för att använda bil -liknelsen, för att du ska hamna rätt i tonhöjd och få en ren klar ton.  Du behöver nöta in all sångteknik  så du slipper ”tänka” sångteknik när du sjunger.

Välj en sång att arbeta med

Den här veckan har du också fått  välja en sång  att arbeta med. Det spelar faktiskt mindre roll vilken sång du har valt. Det viktiga är:

  1. Att du väljer en sång som du jobbar med hela månaden
  2. Att din sång finns i två versioner – en med sångare och en utan alltså en så kallad karaoke version. Att du har tillgång till texten separat- du behöver endast ha tillgång till vers ett och den första refrängen.

Du kommer få arbeta med en enda sång under en hel månad och det  beror på att du lär dig allra bäst genom att lära dig EN sak till 100%  än om du väljer att sjunga 5-6 olika sånger, och inte kan någon av dem ordentligt. Gör du den här uppgiften till 100% så har du lärt dig MASSOR – så ge inte upp!

Utvärdera vad du har lärt dig innan du går vidare

Alla kan utvecklas oavsett från vilken nivå man börjar. Viktigt är att du förstår din läroprocess, dina egna styrkor och svagheter och allra viktigast ATT du sjunger! Viktigt är att du har tålamod och fortsätter. Gör Quizet här nedanför så att du får koll på din kunskap och kan gå vidare.

LYCKA TILL MED DIN SÅNG!

[tqb_quiz id='6292']