3 Karaoketips – Hur du utvecklas snabbt när du sjunger Karaoke!

 Utveckla din sång med hjälp av Karaoke

Det finns idag en mängd olika sätt att sjunga låtar man gillar till  olika musikbakgrunder.

Tre olika Karaokesajter som jag kan rekommendera

Karaoke Version:

http://www.karaoke-version.com/

Fördelar: du kan enkelt lyssna på en del av sången och sedan ladda ner dem du gillar så du har tillgång till bakgrunderna i din telefon eller på datorn. Det kostar  ca 2 dollar att ladda ner en låt – 13 kr – inte så farligt dyrt. Bakgrunderna, om du väljer Vocal Backing tracks, är utan sång, bara instrumentala bakgrunder, vilket verkligen är att föredra om du vill utvecklas som sångare.

YouTubes egen karaoke kanal:

TheKARAOKEChannel

https://www.youtube.com/user/TheKARAOKEChannel

Här finns en mängd sånger,  instrumentala versioner av populära låtar.

Fördelar: Gratis. Versionerna har även text. Nackdelen är ju att du just lätt fastnar framför texten och inte tar steget ut att verkligen lära dig låten. Steg nr ett för att lära dig en  sång och kunna framföra den riktigt bra är   alltid att du lär dig den utantill. Så länge du bara sjunger och tittar på texten så går 80% av din uppmärksamhet just till –  texten.

En rätt ny  spännande Karaokeleverantör för mig är Yokee:

Yokee

Yokee använder sig av YouTubes färdiga kanaler – smart och ekonomiskt tänkt av dom!

Fördelar: Du får ett bra sångljud med hjälp av att sjunga med lurar. Du hör  din egen sång med ett litet, så kallat reverb, eller ett litet eko, som gör att din sång låter bättre och kan inspirera dig mer.

Nackdelen är att versionerna du sjunger till, kan både vara med sång i bakgrunden, och instrumental – alltså du kan waila loss med Beyoncé och faktiskt inbilla dig att du sjunger lika bra som hon. Men det är lätt att lura sig! Välj alltid – om det är möjligt, att istället sjunga till enbart instrumentala versioner.

Sångskolans tips för att använda YouTubechannel och andra Karaokekanaler på bästa sätt

1.Använd karaoke bakgrunden för att först lära dig texten utantill bit för bit –  titta på texten ( antingen på skärmen eller utskriven) – men sjung bara en liten bit tillsammans med bakgrunden

2.Sjung sedan samma bit utan bakgrund och utan att titta på texten. Gör detta om och om tills du kan denna bit. Det är viktigt att du inte lutar dig för mycket på bakgrund och text, för annars kommer du  aldrig bli riktigt säker varken på text eller melodi.

3. När du kan en större del av texten – sjung till videon utan att titta på texten. Fokusera istället på din inlevelse, texten, vad sjunger du om? Hur griper den här sången tag i dig ? Gå in i känslan – ge dig hän. Sjung med hela kroppen!

Använd alltså Sångskolans  3 tips här ovanför vilken karaokekanal du väljer, om du vill lära dig sjunga bättre!

Lycka till!