Rekommenderat Studiematerial

Sångskolan Grund, Sångskolan Premium eller Sångskolan Guld
Klicka här för att registrera medlemskap.

Grattis till ditt deltagande i Sångutmaningen!

Först vill jag säga STORT grattis till dig som har tagit dig an den här utmaningen! Jag hoppas att du har gjort den till 100 procent för då vet jag att du har lärt dig massor! Längst ner på sidan hittar du Quizet – att fylla i det samt att dela två filmklipp på Facebook sidan Sångutmaningen är det allra sista steget i Sångutmaningen.

Quizet kommer också hjälpa dig att utvärdera din egen sång, och ge dig tips på hur du kan gå vidare i din sångutveckling.

Allt detta har du lärt dig om du har gjort uppgifterna:

 1. Lärt dig planera din sångtid
 2. Lärt dig prioritera din sångtid
 3. Lärt dig göra något till hundra procent
 4. Lärt dig en effektiv övningsteknik
 5. Lärt dig förstå dina styrkor och svagheter som sångare
 6. Förbättrat ditt självförtroende som sångare
 7. Lärt dig vad stödet är och hur det fungerar
 8. Lärt dig sjunga en sång med stöd
 9. Lärt dig sjunga en sång utantill
 10. Lärt dig sjunga med känsla och uttryck
 11. Lärt dig sjunga med styrka
 12. Lärt dig sjunga med ljus och mörk röstklang
 13. Lärt dig hur du stöttar dig själv med hjälp av självuppskattning
 14. Lärt dig gå emot din rädsla och gå ut över din comfortzon

 

Att sjunga med olika klangfärg

Den här veckan har du också fått känna hur det låter när du väljer att sjunga med ljus eller mörk klangfärg. Att förstå hur munhålan påverkar klangfärgen är ett första steg som du behöver ta för att kunna lära dig behärska de fyra olika grundläggande röstklangerna:

 • Mjuka rösten ( utan metall)
 • Mellanrösten ( halvmetall)
 • Tal & Roprösten ( helmetall)
 • Belting ( helmetall)

Om du väljer att gå vidare med något av medlemskapen Sångskolan Premium eller Sångskolan Guld, kommer du lära dig hur du sjunger obehärskat i alla olika röstklanger och då kommer det låta bra när du sjunger i de allra flesta  genrer. Om du lär dig de fyra röstklangerna, slipper uppleva att du har problem med tillexempel en ful skarv, eller du slipper uppleva att du inte klarar att sjunga starkt ,högt upp i registret.

Du är  värd att vinna Sångskolan Guld i ett halvår (värde  2040 kr)!

Missa inte att dela filmklippet med din valda sång som du spelade in den allra första veckan och  filmklipp nummer två som du spelade in  denna vecka. Har du inte gjort det  än –  så är det inte för sent – Gör det nu!  Även om du inte vill vara med i tävlingen så behöver du de två filmklippen för att kunna utvärdera din sångutmaning och för att lära dig förstå hur du kan utvecklas vidare. Detta är det allra viktigaste med Sångutmaningen!

Här är länken till en film som visar dig hur enkelt det är att dela ett filmklipp från din mobil till gruppen Sångutaningen på facebook. Alla som delar sina filmklipp i  Facebookgruppen Sångutmaningen ( länk)  har chansen att vinna.

Den som vinner är den som utvecklats allra mest under de fyra veckorna. Om det står jämt mellan två personer så tittar vi på hur aktiv man har varit på Facebook sidan med att dela Quiz och andra erfarenheter, den mest aktiva får flest poäng.

Hur vill du fortsätta utveckla din sång?

Fortsätter du i den här takten så hoppas jag att du själv förstår att du faktiskt kan nå precis vart du vill med din sång – är inte det en häftig känsla?

Det som krävs för att du ska kunna förverkliga dina mål med sången  är:

 1. Ge dig själv en ny sångutmaning eller ett tydligt mål
 2. Fortätt att sätta av tid till sången – prioritera sången
 3. Arbeta konstant med att få ett bättre självförtroende
 4. Arbeta lika mycket med Sångteknik som med Uttryck
 5. Hitta den bästa undervisningsformen som hjälper dig få den kunskap och vägledning som du behöver

Sångskolan ger dig möjlighet att fortsätta dina sångsteg ända till proffsnivå

Det finns ju massa sätt att utvecklas. Vanlig sångundervisning kräver en hel del som kan vara svårt för många att klara av. Det kostar mycket, det kräver att du har tillgång till en bra pedagog på platsen där du bor, att du har tiden och ekonomin. Ett väldigt bra alternativ är ju att kombinera Sångskolan med en kör tillexempel,  och att sätta upp ett tydligt mål som: Om ett år ska jag sjunga solo i kören, men du vet bäst vad du behöver. När du gör det sista nedan, kommer du få reda på vad just du vill utveckla och vad du kan göra för att ta dig vidare.

 

Eva Hillered lär dig sjunga med olika klangfärg

Avsluta Sångutmaningen genom att filma din sång igen och att fylla i Quizet

Innan du gör Quizet behöver du ha filmat den sång du arbetat med en sista gång. Så gör det först om du inte redan har gjort det.

Oavsett hur du sedan väljer att gå vidare kommer du alltid kunna fortsätta få pepp och sångtips genom Sångskolan, så länge du tar emot våra nyhetsbrev. Vill du få personlig coachning så är det också ett  bra sätt att gå vidare. Vårt mål är att alla som deltar i Sångskolan ska få kunskap, bli inspirerade och få en positiv upplevelse av hur man genom att utveckla sin sångförmåga hittar en större tillfredställelse och lycka i livet.

Sång förenar. När människor sjunger unisont börjar till och med våra hjärtan att slå synkront!
Sjung mer, låt dig bli inspirerad och inspirera andra.
Vi kan alla göra skillnad i världen – och du, hör gärna av dig!
Berätta  för oss vad sångskolan och den här kursen har gett dig. Du är viktig för oss!
Keep On Singing In The Free World!

LYCKA TILL MED DIN SÅNG